❤ STATUS BLOG ❤

MOOD: RINDUNYA KAT KAMO CIK BLOG ; ))
STATUS :UNLINE

❤ KENGKAWAN ❤

Wednesday, March 31

28.03.2010 ( 22 TAHUN )


Hye readers...1st aq nk ucapkan tenkiu banyak2
kat kengkwan yang ingat n wish 

" HAPPY BESDAY "
to me yew!!!

terharu rasenya biler ramai kawan-kawan yang igat
pada tarikh besday aq nie
ada yang bagi hadiah kat aq ade jugak yg sent mesej
macam-macam ler

Happy Birthday Myspace Comments
  
tapi part yang aq tak leh aq lupekan adalah
bile my BFF wat suprise party kat aq nie
amat ler terharu sangat ~

insan yang aq maksudkan adalah
Cik Miera , Pakcik Syahrin and Pakcik Syamil
tenkiu sangat coz celebrate my besday k
terharu siutttt!!!
 

** Inilah pakcik yang aq sebutkan itu...hehehe**
pakcik syahrin adn pakcik syamil!!
tenkiu korang!!!

tak lupe kawan aq yang lagi sorang nie
tok dalang wat suprise party nie 
ada ker die kata nak jumpa orang ptg tue...
aq pun temankan je r

aleh-aleh tengok die wat suprise party for me
dan orang itu adalah


CIK MIERA!!!!!!!
sayang ko babe..pe2 pun tenkiu ek =)
 

******************************************
 

lepas kenyang makan di ***,Lumut
kami pun apa lagi pergi ler karok!!hahahaha
aq mmg shuker bab-bab nie taw

tapi yang paling excited sekali 
sudeh tentu pakcik-pakcik dua orang tue ler
tak caya tengok nie ek





hahahahaha!!!!!
macam-macam gaya ade taw..macam artis popular katakan
xpe pakcik2 yang penting happy selalu ek

tenkiu korang semua
** AKU SAYANG KORANG SEMUA TAW !!! **

lepas nie tunggu turn besday pakcik syahrin lak
yer bulan JULAI...tunggu!!!!


***************************************
tak lupe jugak wat family kesayangan aq 
malam tadi ayh and umi aq ajak makan di D'MUARA,LEKIR
memang mantop ler makan kat situ
terharu biler parents kesayangan pun celebrate
besday aq nie kan

kebetulan 31/03 nie besday adik aq yang ke-4
so parents aq pun celebrate besday kami berdua
sama-sama
shukernya tak terkata ler kan..sunuk sgat tapi
adik aq yang algi dua ketui takde so tak ler meriah sgt
xpe len kali leh lagi kan

** sowi tak snap pic pun de ketika itu...heheh **

pe2 pun terima kasih abuyah and umi coz celebrate
BESDAY ANAK MU INI...Muahhhxx syg kamo!!!

wat insan t'sayang yg berada di KL
wahti awk nie nak menuntut hadiah dr awk...buleh tak????
sudi ker awk lanje sygs awk nie hadiah..hehehe =)


Tuesday, March 30

REUNION 5K1 ( FORM 5 ) PART 2


ok kite smbung2 pasal reunion tue ek..
aq still sampai ke hari nie tak leh lupe taw tentang reunion tue..
kalo tgk pix mesti nak tersenyum
wahhhh ~

lepas jer settle hal kat Teluk Batik,Lumut
kami pun b'konvoi ramai-ramai p Lumut
kami p sana kerna pemintaan cik amoy and cik eja nak 
snap picture kat sinun

ade gak dalam 6 biji kereta gak ler
ramai kan..heheheh
tapi mmg besh ler wei..sampai kat sana 
pe lagi kami pun m'snap ler sebanyak mana picture yang kami nak
tapi..alangkah sedih pabila camera aq mengeluarkan ayat ini


" MEMORY FULL "
what????!!! 

sungguh tak sangka r berapa banyak ler gmbar yg kami ambik
untuk satu hari jer kan..hahahaha
so m'mandangkan memory camera check sudeh penuh
aq pun m'nempel ler kat camera org len
dan hasilnya......

  copy from cik saniza


***************************************

lepas puas  posing-posing di situ
kami semua pun pulang ler ke rumah coz malam nie
sekali lagi kami akan berkumpul 
( knp ayt aq begitu skema badak ek..heran??!! )
hahahah ~

korang mesti nka tahu kami nak p ne plak mlm nie kan
kami semua dah wat decision yang kami nak p 

" MEN FUTSAL!!! "
sunuknya!!!!

kawan kami cik ezzat dah booking pukol 9.00 pm
so kami jumpe kat tempat men futsal tue dalam 8.30 pm

aq mule-mule takde niat nak men futsal k..
just nak memeriahkan suasana jer
lagipun aq tak bawak kasut pun
just pakai selipar roxy yang dibeli oleh wahti kesyangan aq tu jer

bile tgk cik eja,cik baya and cik yati dah masok gelanggang ftsal tue
pe lagi aku pun mahu ler cube kan...
main punya main pergh aq dah pennnattt
ade gak dlam 45 minit mcm tue jer yg aq leh bertahan

al- maklum ler dh lama tak bersukan kan
pancit ler jawabnya..hahahaha
so aq pun jadi pom pom gurl jer la jawabnya
namun tetap serunuk k
jangan jeles taw wahai kawan-kawanku semua =)

namun yang paling penting
kawan-kawanku sempat gak snap-snap picture
untuk dijadikan kenangan
sayang korang semua taw =)

**************************************************

LOKASI : FUTSAL BELAKANG GIANT,MANJUNG


** sempat lagi berposing walaupun dh pancit
wakakakak...lawak tui bile aku tgk pic nie taw**


dan gambar yang aq paling shuker masa
kat tempat futsal nie adalah.....

jeng..jeng





taaa daaaa....mcm gambar pemain profesional kan
main takde ler hebat sangat namun gaya ade k
hahahaha ~

****************************************************

agak-agak dah kepenatan main futsal nie kami 
pun wat keputusan p minum kat kedai mamak
kat lumut...
al-maklum ler dahaga yang amat sangat katakan



huru-hara kedai mamak tue melayan keranah kami
semua nie taw...
iye r dah r kawan aq nie semua pakat
gaya masok ayor tebahak-bahak kami semua gelak

lagi-lagi si Halim ,Ezzat,Din,Paip and Megat
sakit perut aq tak leh nak gelak taw 
tengok kernah diorang nie smua..

**namun korang tetap the best k!!!***

*****************************************

habis lepak kat kedai mamak tue
kami semua pun sepakat nak lepak kat marina wings
pergh lagi aq tak tahan tue gelak smp berguling-guling taw

al maklum ler dah msuk sesi 
" m'gimbau kembali kenangan lama kan "
lagi r aku tak than gelak and terus gelak jer

aq lepak dengan diorang sampai pukol 1.30 pgi
mmg serunuk ler wei
lagi satu yg tak leh lupa tue...bile diorang nyanyi lagu besday
kat aq nie haa..memang teruja tak terkata ler wei
tenkiu korang semua sayang korang ketat2 k =P

hope lepas nie kita leh jumpa lagi k
insyallah bulan 5 kita jumpa yow
saya rindu kamo semua!!!!
muahhhxxx ~

REUNION 5K1( FORM 5 ) PART 1


halooo readers..lama sudeh aq tak 
m'update blog kesayangan aq nie taw...
rindu sama kamo wahai blogkuh..aduss

bukan niat aq nak m'endahkan blogkuh nie
yg sebenarnya aq k'tandusan idea nk menulis entry 
untuk aq post di blogkuh ini..
namun berkat smangat dan jugak kasih syg yg mlimpah aq
pada blogkuh ini aq tetap akan m'update blog nie 

ok entry terbaru aq nie aq nak story tntg reunion
yang b'langsung pd ari sabtu yg lepas
kalo korang nk thu reunion nie khas untuk budak2
form 5 ( 5K1 & 5K2 ) kat SMKSM

mmg happening giler reunion nie taw..
ne taknya dh nak dekat 5 thun kami semua tak berkumpul
mcm2 gaya ade..ade yg dulu gangster skrg pemalu..
hahahah itu aq k!!! aku ttp mcm dulu.. wahhh ~

lokasi reunion kami tue kat Teluk Batik,Perak
kalo korang orang manjung jati korang akan tahu dimana lokasi
yang aq cube maksudkan nie
tapi kami tak buat ditepian pantai kerna
al-maklum ler skrg nie kan musim panas mendadak
so untuk m'gelakkan kami semua
" HILANG SERI " kami pun wat keputusan wat reunion tue di
wakaf yg ade kat area Teluk batik tue...

*******************************

mmg sunuk ler reunion tue even tak ramai
majlis tue tetap meriah taw
tapi aq agak frust gak ler mana taknya kawan baik aq yg
dua "ketui" tue tak dapat nak join...
Cik Ain adn Cik Azyanti
masing2 ade hal yang lebih penting die uruskan 
kami m'mahami situasi kedua-due bff aq nie

kami mulekan acara BBQ dalam pukul 2 mcm tue r
panas!!....namun tetap mantop k 
acara membakar ayam d'kendalikan oleh kaum adam
manakala acara m'snap picture d'kendali oleh kaum
HAWA!!!!

al-maklum ler dah lama tak jumpe kan
berpuloh2 picture kami snap
aksi dan macam-macam gaya ade taw ~
sonok sangat ketika itu!!!
***************************
LOKASI PERTAMA : TELUK BATIK,LUMUT
MASA : 1.30 PTG - 5.30 PTG 



meriahkan majlis reunion kami nie
jangan jeles k kepada kawan-kawan yang tak hadir
takpe de pluang kami akan wat lgi

tapi lokasinya mungkin berbeza
insyallah takde aral melintang kita semua jumpa di
GENTING HINGLANDS!!
sunuknya hope sangat semua kawan-kawanku
semua dapat attend and join second reunion nanti
insyallah =)

penutp majlis reunion di teluk batik nie
kami adakan majlis tukar-tukar hadiah
dan secara automatiknya aq juga akan dapat hadiah taw


itu dia gaya bile aq dapat hadiah 
muka manyak senyum kan!!!
hahahah

dan korang mesti nak tahukan pe ler agaknya
hadiah yang aq dapat tue kan
betui tak???


inilah hadiahnya!!
siap pakai model gitu nak tayang hadiah nie punya pasal
hahahahah..caya la ler lu hadi

******************************

habis jer acara reunion tue kami pun berkemas
untuk pergi ke lokasi yang seterusnya
sedang kusyuk diorang mengemaskan barang-barang reunion tue

 tiba-tiba.........

t'dengar pokok tumbang..aq pun mencari ler
dari mana datangnya bunyi tue kan
ruupa-rupanya


kawan aq yg seorang duk m'undurkan kereta
die buleh lak tak perasan yang
ade pokok sebatang kat situ..pe lagi tak nampak punya pasal
habisssh r pokok tue tak smpat nk beso udah tumbang..
wakakakaka

** SAMBUNGAN DI ENTRY YG SETRUSNYA **

Friday, March 26

FARISH SGT CHUMEL!!!!


OMG tidak aq sangka pada arnie
aq telah JATUH CINTA pada seseorang k..
die nie sangat "kacak " + sgt chumil pada penilaian aq ler

kali pertama kami ber'tentangan mata 
bagai ank gugur mata aq nie taw
tak dapat nk mengawal pancaindera aq nie selain melihat die
die dan terus die!!!!

why??? adakah aq dah jatuh cinta dengan die ??
Ohhh tidak!!!!
aq amat mahukan die terlalu mahukan die

sungguh gembira tak terkata pabila melihat 
dirimu tersenyum dengan teletah mu yg chumil
aduhhhh tak terkata rasenya k

*******************

mesti korang terpinga2 sapa ler insan yg aq dok
katakan nie 
heheh..sebenanrnya insan yg aq katakan nie adalah
anak kepada kawan aq masa form 6 dulu

aq melwat baby n mama die baru jap td
jauh gak ler uamh die tue ade dlm 45 min dr opis aku nie
tapi mmg berbaloi ler..ank die sgtttt chumil!!!!

pipinya aq tium...tium taw..
geram sgt tgk farish nie k..sy mau baby!!!

NOTEFORCIKMUSHUK :adushhh sygsku ssygs mau baby leh tak??
mau sygs nak jugak baby k!!! =)

FARISH WITH AUNTIE2 FARISH!!


PIC 1 :ada gaya s'org mama tak???
farish anda sgt's chumil..geramnya!!!


PIC 2 : farish dalam pelukan auntie miera... =)


PIC 3 :i like this pic!!!why ??? coz farish tampak 
" KACAK"!!muahhhxx .=)


PIC 4 : cik epallaici bersama mama farish and farish juger.
caq begitu kekok memegang baby..namun leh beljor k..
i want u baby!!!hahahah


PIC 5 : mama farish dengan bakal mama iaitu zue
snuknya lepas nie dapat 2 baby from my frendz..
snuknya saya!!!


PIC 6 : Cik miera tidak kekok m'dukung baby
jelesnya!!!heheheh

*******************

tapi the part adalah setelh penat melayan kerenah
farish yg mengantok mau tido kami pun menjamu selera di umah mama anis
pergh!!! mmh enak giler ler...
 hingga menjilat jari tue...yg tak percaya tue cik miera dengan mama zue
pakat tambah nasi..hahaahah

apa-apa pun terima kasih ler pada mama anis s'kluarga
melayan kedatangan rombongan cik kiah nie kan
tenkiu ek mama anis

I LOVE U FARISH!!!!
muahhhxxx hahahah

Thursday, March 25

Cik Azzahra


mesti korang tertny2 sape pulak cik azzahra nie kan
kalo korang nk tahu die nia adalah salh satu kawan rapt aq
aq mula kenal die since tahun 2006 hingga ler sekarang

die nie baik orangnya tak shuker gadoh dengan orang
tapi shuker marah aq..hahahah
kami dulu pernah satu kelas n sama tempat korje
benda yang aq n die selalu wat adalah
kami selalu pergi temuduga sama-sama taw

tapi rezeki maybe m'yebelahi die
sekarang dia nie tengah menjalani kursus k'tenteraan di
PUSASDA,PORT DICKSON
bakal menjadi seorang army..tabik hormat ler azzah uit!!!

sebelum di m'lporkan diri di PD aq ajak ler minah slim nie
hang out sama2 sambil makan ais krim n shopping kejap
kami pun bercanda di tepian pantai
ala tak jauh ne pun....just kat marina island ajer...=P

walaupun dekat aje kami happy sokmo k
sudeh menjadi tabiat aq ler kan apa lagi biler dah keluar nie
mesti aq GILER GAMBAR !!!
dont worry kat snie aq upload bape pix untuk aq jadi kenangan
memory with azzahra aka makcik slim
hahahahaha


ini lah dia mak cik SLIM aka AZZAHRA
slim kan orangnya kan..tui tak???
tapi kalo korang nak taw dulu lagi slim taw mase nie die dah chubby ikit
tang t%^&* shhh rahsia..hahahh


ini lak empunya blog yang sengal nie
sapa lagi kalo bukan aq ler.....
hahahah sekali aq tengok pix nie dah macm iklan ubt gigi pun 
de gak nie wakakaka


antara banyak-banyak gambar yg aq n dia snap
aq paling shuker pix nie taw...sempoi jer k
hahahahaha

hope makcik slim kat sana wat yg terbaik dan kami semua
disini doakan yang makcik berjaya dengan jayanya nnti makcik
rekrut kami datang bawak rombongan taw
cayo ler makcik slim..sayang kamo  =P

Anasir Jahat!!!


Assalamualaikum...smua
lama sungguh aq tak m'update blog k'syangan aq nie k
sunyi jer gamaknya dah mcm naying rapik pun de gak
hahahahahahah

dengan kesibukan di kampung serta ditambah lak
myibukkan diri m'update blog aq untuk tanpak CERIA sikit
even tak sechumel anda2 punya blog namun berkat
usaha gigih ku aq berjaya!!!

sebagai pembuka bicara di blog aq arini
aq nak story kat kome semua tentang apa yg berlaku padaku
nie takde kena mgena dengan sape2 ek just story mory jer ek

aq pun tak taw mana silapnya k
rasanya aq takde kaco sape2 pun and aq pun rela if cik mushuk
aq nak mgambil " dia" sbg adik angkat die
lagipn aq takde hak nak menghalang cik mushuk wat kan
asalkan tak CURANG dengan aq pun dh cukup OK!!

semalam aq n cik bella just sembang2 dlm FB
kitaorng takde langsung mention nama "dia" kat situ
lagipun tue page kami so suke hati kami ler nk tulis pe kat situ kan
setuju tak????

aq takde ler maki hamun " die" kat situ takde niat pun
just borak-borak biasa jer..that it!!
so kepada " kamo" tak payah ler sush hati nk pk pasl aq nie ek
aq TAK BERMINAT nak cari gaduh dgn " kamo"
aq cukup bahagia dengan kehidupan aq sekarag yow =P
 
cuma aq agak terkilan biler die caci maki kami sebegitu rupa k
ini ayat "dia":

" excuse wahai smue y bijak pndai smue...da rse cam lame da idup????ko smue xknal ak sapew ble r brani ckp!!! sekor2 ak pegi jahanam kn ok!!!tgg r!!!! oit kak ngah gedix, kak long kerek!!! korang xlayak d pggl bnde 2 smue weyh!!!! ahahhahhaa!!!!! umo jer tue pd ak!!!! tp prngai mcm bdak staun isap susu mak ko lg!!!! aha...hhahahaa!!!! nk ckp xyah blakang2 r giler!!!! amy!!!! g mampos ngan ko!!!!! ko ingt ko bgs!!!! jge r baek2 bini sial ko 2!!!!! mulot cam cibai siot!!! ak xabek tau psl ko!!! jgn abek tau psl ak!!!! oit minah2 sial kat sane!!!!! ko xkn "HIDUP TENTERAM MULAI SEKARANG"!!!!!! AHAHHAHAHAHAHAA!!!!!!!!! TGGU R KO SMUE!!!! sapew sruh kcau idup ak!!!!! idup ko xkn snang idup pas nie!!! ckp jerk xjd apew!!!!! jgn tkejut klau ak smpi kat ko smue sial ngan geng2 "katek" aku!!!! ahhahhahaahaa!!!! ko maen2 ngan aku!!!!! ko xknal sapew ak lg!!!!! ak cari ko smpi lubang cacing!!!!! ok????? wait ha!!!! damn!!!!!! "

  
myb die terlalu marah pada aq n cik bella
aq mengerti keadaan itu namun aq tak nak megeruhkan keadaan
yang sedia ada teruk nie...cukup smp disini 
 
aq dah malas n cukup letih dengan semua nie ek
aq malas nak bersuara kerna bg chance kat cik mushuk jer ek
kalo ikutkan perangai aq nie dah lama aq sound " dia" balik
 
 
namun m'mandangkan umor makin mnigkat kena ler mtang ikitkan
tak leh wat perangai mcm budak2 tui tak cik bella???
lagipun aq nie pun dah nk jadi binie orang udah pun 
so tak yah panjang2 citer kalo " die" nak tulis bukan2 lagi
kat facebook biooorrkannn....letih kang die reti ler b'henti sendiri


inilah insan yg aq maksudkan
hopa " kamo" berjaya dengan apa jua " kamo" lakukan
apa yg aq harapkan daripada " kamo" adalah

" JAUHI DIRI KAMO DARI AQ..JNGAN GANGU AQ LAGI K!!!

itu sahaja permintaan aq.terima kasih


Tuesday, March 16

:: TWEET...TWITTER ::


yup aq sudeh punyai TWITTER!!!
biasa ler aq nie orang len ade aq pun nak ade jugak..
peduli apa aq...aq mau..mau jugak twitter

tapi yg sedihnya aq tak reti nak gune ler twitter tue
kne belajor lagi nie
ada sapa-sapa yg shudi nak ajar aq gune twitter???
ada tak???


ini lah twitter aq yang sunyi sepi
adushh sedih dowg lihat my twitter
kepada kawan-kawanku sekalian
sapa-sapa yang ada
sila - sila or jemput-jemput ler m'yinggah ke laman aq tue ek
 

jasa baik anda semua akan dikenang hingga
ke akhir hayat =)


:: HANGOUT WITH CIK FAYAN :::


smlam taip entry langsung tak teringat
nk citer yg aq jumpe bff aq heheh
yup..ari sabtu yg lepas aq jumpe kwan aq yg
duk jauh nun diprantauan
( padhl tak jauh ne pun duk nilai jer..=P)

mmg sunuk dapat hangout dgn die k.
al-maklum kerinduan terlampau lak dkat die taw
dpt gak r kami nie borak-borak berduaan
( mcm jejak kasih pun de gak nie )

kami just hang out dekat marine island
tak jauh pun dari rumah aq de dalam
15-30 minit gak ler babe
memandangkan nek kereta jadi cpat gak ler smpainya


haa yang berkca mato tue ler kawan den nie haa
chumel kan??? ade macam aq tak???
wakakakakaka

tak kisah ler yg penting kami happy selalo!!
itu yg penting..kan..kan
berbekalkan sundae Mcd and Mcflurry
mmg masyok ler lepak berdua-duaan nie kan

bile lagi kan nak dapt peluang sebegini
hope sangat nanti reunion classmate mse F5 semua
bff aq dapat attend k..
berharap sangat dan terlalu berharap
( insan yang aq maksudkan adlh ain,fayan and sheda )

" Ya Allah..tunaikanlah permintaan hamba mu nie
yang kerdil ini..makbulkan lah permintaanku ini "
** AMIN **


NOTEFORFAYAN :
" always miss u babe..take care n happy selalu yer "
muahhhhxx!!! = *
 
 
motif picture nie diletakkan pun aq tak taw
saje ler tue nak tunjuk muke aq di ketika itu
even tak chumel ner pun aq bersyukur
wahhhh ~

Monday, March 15

:: SUPER JUNIOR ::

wah selak jer surat khabar baru aq taw somethings taw
iaitu SUPER JUNIOR 
nak wat konsert kat MALAYSIA
adushhh i want it!! ~

konsert akan d'adakan pada 20 Mac
bile agaknya aq akan dapat p konsert mcni ek
" wahtiku cik mushuk bawak ler sygs p konsert tue"
muleh tak sygs???

mesti beshkan kalo dapt p konsert tue
xpe ler nampaknya tengok kat youtube je r
ciannya aq nie ~




kacaknya singer yang de dalam kumpulan nie taw
mesti penuhkan seat yag de nnti iye r bukan senang
kumpulan dr korea nak dtang cinie and wat konsert lagi gitu ~

dalam banyak lagu yang besh aq dengar
adalah lagu SORRY SORRY
kat sinie aq upload and korang semua leh dengarkan 
kan....kan...kan