❤ STATUS BLOG ❤

MOOD: RINDUNYA KAT KAMO CIK BLOG ; ))
STATUS :UNLINE

❤ KENGKAWAN ❤

Friday, April 30

Map and Peta~!!


hye..~!!
 kite berjumpa lagi diblog kesayangankuh ini ek
pe2 pun aq nak ucap beribu lemonn tenkiu kat korang
coz sudi bace blogkuh yang agk sewel nie ek
hahahaha~!!!

sape-sape yang hebat dalam dunia blogger nie
sila-sila ler tunjuk ajar aq nie supaya menjadi blogger
terhebat like redmummy..i want~!!!
**TUNJUK AJAR KU SIFUH~!!**
( trademark MENTOR pinjam kejap..hahah)

ok berbalik pada tajuk entry aq nie
sebenarnya besok aq nak p jalan-jalan kat rawang taw
umah mak sedara aq lagipun ade knduri kawen esok kat sinun

m'mandangkan besok nak p jalan jauh kan
so aku pun mengatalkan jari jemari aq nie
p kat GOOGLE MAP nak tengok berapa ribu batu 
aq nak tempuhi besok kan..hahah~!!!

dan inilah hasilnya setelah aq melayarinya tadi..
[ pergh skema badak ayt hahaha~!!]


[ klik gambar ini untuk tumbesaran yg baik ek ]

kawasan yang aq bulatkan itu ler
area umah makcik kesayangankuh hehehehe
sapa-sapa yang duk dekat dengan area umah makcik aq
tue sila-sila ler jemput datang ek..



yup rumah mak sedarakuh ade di area Taman Bersatu
hehe~!!!
adushhh bile tengok peta nie aq mule ler berpikir
mseti penatkan nak jalan jauh tue mahu makan dalam 3 jam kan


tapi kan....kan....
kalo aq pkai kereta FERRARI kompen dalam 1/2 jam leh 
sampaikan..hahahah~!!!beshnya kalo mcm tue
note buat ayahkuh yang tcintun :


 "yah~!!!leh tak nak kereta FERRARI sebjik??"
ahahahaha~!!!
kompen tak dapat ler john...=)


alang-alang aq dah sibuk menilik MAP GOOGLE nie
[ KLIK SINUN ]
so aq pun menilik r kat ne agaknya umah cik mushuk aq
kalau dilihat dari peta nie ek..hehehe~!!
ayuh jum lihat nak tak???




haa...disini ler umh cik mushuk kesyangan aq tuh
korang ade ker yang duk area tue???
sila-sila ler tinggalkan komen ek kat entry nie yow
=)


sekarang nie pulak kita lihat dimana area umah aq
jika dilihat menggunakan map google nie kan




taaa...daaa disini ler umah aq taw
nampak tak???hahahah~!!



dan peta ini pulak
menunjukkan jarak yang terpaksa aq lalui untuk
temui si jantung hatikuh itu
jauhkan..kalo naek bas mahu makan 5 jam kowt
penatnya~!!!

so kepda korang yang buah ati dekat di depan mato
hargai ler setiap mase k tak mau gadoh-gadoh taw
saling sayang m'yayangi tak gitu kengkwan~!!

apa-apa kengkwan doakan aq n family
selamat smpai and balik ek =)
**amin**







4 kumen2:

Jard The Great said...

aku buta jalan.. ehehehe

epallaici said...

payah ler mcm tue..buta jalan ek..hahah~!!

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

rawang bukan kawasan jajahan ku

hahahha....

ferari? nak berapa buah?

meh kak yanie belikan

hahhahha

epallaici said...

heheh..hbi kwasan jajhan kat mane akk??
nak 20 leh tak akk??hahahah